DUNAZUG APARTMANHÁZ
DÖMÖS

H-2027 Dömös, Alsórét u.10
Tel.:+36 30 515 4671
dunazug@gmail.com

A mai dátum: 2019. 11. 14.

Lovagi torna

Haditorna bemutató - Lovagi torna

Haditorna bemutatón a nézősereg ízelítőt kaphat abból a nemes virtusból, mely egy középkori lovag mindennapjait jellemezte. A műsor keretein belül bemutatják a nemesi udvari életet, mindennemű fegyverforgatást, gyalogos párviadalokat, versengéseket. A párviadalok során használat közben látható a kor fegyvereinek bemutatása. A programon belül solymászbemutatót is megtekinthetnek.
A vendégek közül királyt és királynőt választanak, akik helyet foglalhatnak a trónon királyi palástba. A királyi párnak lehetősége van a vendégek közül valakit szöges székbe ültetni, illetve maguknak udvari bolondot választani, majd kipróbálhatják a fegyvereket pl. célba dobhatnak, íjászhatnak.

Minden szerdán és szombaton.

További információ:www.lovagok.hu

Történelem óra

Az ide látogató rövid ismertetőt kap Visegrád középkori történetéről és a Szent György lovagrend történetéről, majd ezt követően a középkor fegyvereit és használatát mutatják be a lovagok.
A fegyverbemutató során a látogatók megismerkedhetnek a hadi eszközökkel, megnézhetik, sőt kézbe is foghatják mindazokat a támadó és védőfegyvereket, melyekkel a régi korokban csatába vonultak a lovagok. A viselet bemutató keretében pedig megismerhetik a XIV. századi lovagi öltözet, illetve a női öltözeteket, kiegészítőket is. Ezen bemutatók részletesebb, időben is hosszabb változata az élő történelemóra.

Részvétel előre egyeztetett időpontban.

AZ ELŐADÁS IDŐTARTAMA:45 perc

Helyszíne: Visegrád, a Salamon-torony várudvarának fedett lelátója.
További információ:www.lovagok.hu